Японски кръстословици

Идеята за решаването е следната: Имаме мрежа NxM съответно редове колони. Отстрани и отгоре или отдолу на мрежата са дадени някакви числа(3, 5, 6, 30). Всяко число показва колко запълнени квадратчета има на съответният ред колона. Когато имаме повече от едно число означава че имаме повече от един масив квадратчета на съответните ред или колона като между тях трябва задължително да има най-малко едно празно. Файловете с във .xls формат (т.е. Excel). Препоръчвам ви да си ги отпечатате преди да започнете да решавате и да използвате два цвята като с единия означавате запълнените а с другия празните клетки. Малко лошо обяснение дадох но ако някой все пак се навие да решава и не успее да разбере как да ми пише една поща или да ми дойде на гости - ще му обясня.

Набутал съм всичко което съм направил в един файл защото не ми се играе да ги ндексирам всичките. Ако желаете да ви направя и на вас с ваша картинка изпратете ми по пощата едно .BMP с размери в пиксели съответно брой колони и редове и нямате проблеми (автоматизирал съм процеса). Но знайте че не всяка кръстословица е решима (но все пак може да се направи ако не е със включването на определен брой жокери).

Мрежите са индексирани за по-лесно решаване(т.е. за да не броите като луди кой номер е това квадратче). Не се чудете защо има числа отвсякъде.